Mainos
Mainos

Soros varoittaa Suomea Venäjästä

Suursijoittajan mukaan Venäjän vahvistuminen on suorastaan vaarallista Suomelle.

Suursijoittaja George Soros varoittaa Suomea Venäjän suurvaltapyrkimyksistä. Kauppalehden haastatteleman Sorosin mukaan Yhdysvaltain tämän hetken heikkous ja Venäjän vahvuus eivät voi olla eduksi Suomelle.

- Uusi asetelma ei ole poliittisesti hyvä vaan suorastaan vaarallinen, Soros arvioi Suomen asemaa.

Hänen mukaansa Yhdysvallat on menettänyt asemiaan maailmanpolitiikassa nopeammin kuin kertaakaan maan historiassa. Syynä ovat Irak ja presidentti George Bushin terrorisminvastainen sota, joiden seurauksena Yhdysvallat on hävittänyt poliittisen ja taloudellisen arvovaltansa.

- Terrorisminvastainen sota perustuu vaarallisiin virhearvioihin, jotka ovat johtaneet koko maailman sekasortoiseen tilaan.

Tilanteesta on hyötynyt muun muassa Venäjä, joka rakentaa taas suurvaltaa ja levittää valtaansa kauas rajojensa ulkopuolelle, Soros varoitti.

Valuuttakeinottelulla omaisuuteensa luonut Soros keskittyy nykyisin voittojensa sijoittamiseen erilaisiin yhteiskunnallisiin tarkoituksiin. Kohteena on ollut muun muassa kansalaisyhteiskunnan rakentaminen Venäjälle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme