Mainos
Mainos

SP:n Vanhala kehottaa asunnon ostajia harkintaan

Suomen Pankin pääjohtaja Matti Vanhala varoittaa lainanottajia tuudittautumasta uskoon, että korot pysyvät pitkään ennätysalhaalla. Vanhalan mukaan kannattaa myös miettiä, onko uusi asunto ostettava juuri kun hinnat nousevat kohisten.

Matti Vanhala, Suomen Pankin pääjohtaja


Koti on taas kuuma kauppatavara etenkin pääkaupunkiseudulla. Vaikka hintojen nousu hirvittää, Suomen Pankki ei näe lukemissa kuplaa. Pankin mukaan hinnat ovat vasta palamassa laman jälkeiselle normaalille tasolle. Silti pääjohtaja Matti Vanhala kehottaa asunnonostajia harkitsemaan ajoitusta.

Vanhalan mukaan oikeaa hintaa asunnoille ei voi määritellä. Hän uskoo kuitenkin, että ainakin Helsingissä hinnat jäävät aiempaa kalliimmiksi.

Euroalueen talouskasvu on Suomen Pankin mukaan piristymässä, ja Suomessakin vauhti on hyvä. Korkojen kiristys ei vielä uhkaa, mutta tilanne voi muuttua nopeasti. Lainatiskillä se on hyvä pitää mielessä.
(MTV3)
Pirkko Tammilehto kertoo lisää. Äänessä Suomen Pankin pääjohtaja Matti Vanhala.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme