Mainos
Mainos

SP: Talouden näkymät suotuisat

Suomen talouden lähivuosien näkymät ovat suotuisat, arvioi Suomen Pankki. Myönteistä kehitystä tukevat matalat korot, hallituksen talouspolitiikka sekä hyvä kilpailukyky.

Suomen Pankki ennustaa bruttokansantuotteen kasvavan tänä vuonna 3,2 prosenttia ja ensi vuonna 3,3 prosenttia. Ennustettu talouskasvu on hitaampaa kuin viime vuosina, mutta nopeampaa kuin euroalueella keskimäärin.
Koska Suomen suhdannetilanne on euroalueen keskimääräistä vahvempi, Euroopan keskuspankin huhtikuinen koronlasku ei Suomen Pankin mukaan edistä meillä kokonaistaloudellista tasapainoa. Suomen Pankin mielestä lähivuosina, etenkin vuonna 2000, olisikin suotavaa kiristää finanssipolitiikkaa.

Hintavakauden Suomen Pankki arvioi säilyvän, vaikka inflaatio kiihtyneekin jonkin verran kuluvan vuoden lopulla ja kahtena seuraavana vuonna. Tulevien palkkaratkaisujen tulisi pankin mukaan olla maltillisia, jotta talouskasvu ja työllisyys voidaan turvata.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme