Mainos
Mainos

Spondalle lupa listautua pörssiin

Valtion omistuksessa oleva osake- ja kiinteistöomistusyhtiö Sponda Oy pyrkii aiempien suunnitelmien mukaisesti listautumaan pörssiin. Käytännössä tämä varmistui tänään, kun hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti, että valtiovarainministeriö voi aloittaa valmistelut Spondan omistuspohjan laajentamisesta.

Päätöksen mukaan valtion omistus Spondan omistuspohjan laajentamisen ensimmäisessä vaiheessa voi laskea alhaisimmillaan 45 prosenttiin. Ennen yhtiön omistuksen laajentamista yleisölle voidaan yhtiön arvon kehittämiseksi yhtiön omistus laajentaa kiinteistöjärjestelyjen kautta niin sanotuilla strategisilla omistajilla.

Sponda perustettiin vuonna 1991 hallinnoimaan Skopin osake- ja kiinteistöomistuksia. Valtion suoraan omistukseen se siirtyi Suomen Pankilta puolitoista vuotta sitten tehdyllä kaupalla. Kauppahinta oli runsaat 1,2 miljardia markkaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme