Mainos
Mainos

Sponsorista Merita Invest

Meritan omistama Sponsor myy Telesten ja Exelin osakkeet sekä omistamansa 34 prosenttia Enstosta perustettavalle uudelle pääomarahastolle. Sponsorin nimi muutetaan samalla Merita Invest Oy:ksi. Se keskittyy yhtiön omistukseen jäävien yritysten kehittämiseen ja hallinnointiin.

Sponsor Fund I Ky:n sijoituspääoma on 600 miljoonaa markkaa. Merita Investin lisäksi sen sijoittajat ovat Nova, Eläke-Varma, Ilmarinen, Sampo, Finvest, Norvestia, Salama, Suomi, Suomen Teollisuussijoitus ja Pohjola.

Uusi rahasto keskittyy Sponsor Capitalin toimitusjohtajan Matti Suutarisen mukaan pääasiassa suomalaisiin keskisuuriin yrityksiin, joiden liikevaihto on tyypillisesti 150 miljoonaa markkaa tai sitä suurempi. Tavoitteena ovat enemmistösijoitukset ja yhtiöiden listauttaminen pörssiin 3-5 vuoden kuluessa.

Merita Pankin varatoimitusjohtajan Carl-Johan Granvikin mukaan järjestelyillä ei ole merkittävää vaikutusta Merita-konsernin tulokseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme