Mainos
Mainos

Steveco perui Haminan ahtaajien lomautukset

Yrityksen toimitusjohtajan mukaan nyt päätetty lomautusten peruminen on kuitenkin vain väliaikainen ratkaisu.

Ahtausyritys Steveco on perunut lomautukset, jotka koskivat 200 Haminan satamassa työskentelevää ahtaajaa. Alun perin Steveco aikoi lomauttaa ahtaajat neljän viikon ajaksi.

Toimitusjohtaja Kari Savolaisen mukaan talviliikenne Haminassa on vilkastunut siinä määrin, että lomautukset voitiin perua. Stevecon palkkalistoilla on kaikkiaan yli 1000 ahtaajaa.

Talviset sääolot ovat saaneet laivojen aikataulut sen verran sekaisin, että enää ei pelkillä ylityöjärjestelyillä lastaus- ja purkuhommista selvitä, Savolainen kertoo.

Rahtilaivatkin kulkevat aikataulujen mukaan, mutta tuuli ja jää ovat sekoittaneet liikennettä merellä niin, että laivat saapuvat satamaan yhtä aikaa.

Hamina on metsäteollisuuden tärkeä vientisatama, minkä lisäksi siellä lastataan ja puretaan konttilaivoja.

Savolaisen mukaan laivaliikenne Haminaan on vähentynyt oleellisesti parin vuoden aikana, minkä takia myös Stevecon liikevaihto on supistunut.

Liikevaihdon lasku oli alkujaan lomautusten taustalla. Savolaisen mukaan ongelma ei ole poistunut kokonaan, ja nyt päätetty lomautusten peruminen on väliaikainen ratkaisu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme