Mainos
Mainos

STM myönsi Vahinko-Pohjolalle toimiluvan

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Pohjola-ryppään tulevalle vahinkovakuutusyhtiölle toimiluvan. Valtioneuvoston on määrä hyväksyä torstaina yhtiön lakisääteistä tapaturmavakuutusta koskeva toimilupa.

Pohjolasta ei haluta vieläkään arvioida, milloin uusi vahinkoyhtiö Pohjola aloittaa toimintansa, sillä myös vanhojen vakuutusten siirtoon tarvitaan viranomaisten lupa. Pohjolan yhtiökokouksen on tehtävä asiasta esitys viranomaisille.

Alunperin vahinkovakuutusyhtiön piti aloittaa toimintansa jo kesällä, mutta hanke viivästyi, koska viranomaiset halusivat muutoksia ensimmäiseen hakemukseen. Sen jälkeen yhtiö ei ole antanut arvioita toiminnan aloittamisesta.

Järjestely kuuluu osana Pohjolan päätökseen eriyttää erilaiset vakuutukset omiin yhtiöihinsä, jotta se voi täysitehoisesti hyödyntää jatkuvasti kasvavat henkivakuutusmarkkinat. Alunperin Pohjola olisi halunnut siirtää myös jälleenvakuutuksen uuteen vahinkoyhtiöön, mutta viranomaiset halusivat myös emoyhtiössä olevan vakuutustoimintaa, jotta se voi valvoa sitäkin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme