Mainos
Mainos

Stockmann aloittaa yt-neuvottelut

Stockmann aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa 330 henkilötyövuoden vähennykseen.

Yt-neuvottelujen piirissä ovat kaikki Stockmannin Suomen tavaratalojen henkilöstö, Stockmann.com- ja Akateeminen.com-verkkokauppojen asiakaspalvelu sekä jälkimarkkinointi. Yhteensä neuvottelut koskevat noin 3 200:a henkilöä.

– Neuvotteluiden kohteena on 330 henkilötyövuotta ja aika näyttää, millä keinoilla siihen päästää. Keinot voivat olla irtisanomisia, määräaikaisuuksien päättymisiä tai voimme tehdä työaikajärjestelyihin tai toimenkuviin muutoksia, kertoo varatoimitusjohtaja ja tavarataloryhmän johtaja Maisa Romanainen.

Stockmann perustelee yt-neuvotteluja viime vuoden heikolla tuloksella.

- Näköpiirissä ei ole käännettä parempaan, kun kuluttajien ostovoimaa leikataan ja luottamus talouteen on alhaisella tasolla. Jotta pystymme säilyttämään tavaratalojemme kilpailukyvyn, meidän on uudistettava rakenteitamme.

Stockmann vähensi markkinoinnistaan alkuvuonna 50 työpaikkaa. Lisäksi yhtiö käy parhaillaan yt-neuvotteluja 250 varastotyöntekijän vähentämiseksi. Viime keväänä yhtiö toteutti laajat lomautukset.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot