Mainos
Mainos

Stora Enso haluaa halvempaa energiaa Kanadan- tehtaalleen

Stora Enson Kanadan tehtaan käynnistäminen viivästyi jälleen kun energiakustannuksista ei päästy sopuun.

Metsäjätti Stora Enso ei käynnistä tehdastaan Port Hawkesburyssa Kanadassa, jos se ei saa alennetuksi tehtaan energiakustannuksia.

Yhtiöstä todettiin tänään uutistoimisto Reutersille, että tehdasta ei käynnistetä ennen kuin energiakysymys on saatu ratkaistua.

Stora Enson kommentti tuli vain päivä sen jälkeen, kun yli 600 paperitehtaan työntekijää hyväksyi uuden työehtosopimuksen, mikä saattoi päätökseen liki puoli vuotta kestäneen kiistan.

Stora Enso oli uhannut lakkauttaa Port Hawkesburyn tehtaan, elleivät työntekijät hyväksy työehtosopimusta 24. kesäkuuta mennessä.

Ammattijärjestö ICEM:n edustajan Don MacKenzien mukaan eniten kiistaa aiheuttivat noin 10 prosentin palkanalennukset sekä työntekijöiden ulkoistaminen.

Syynä kulujen leikkaamiselle on ollut tehtaan heikko kannattavuus.

Stora Enso on kertonut, että tehdas ei ole kilpailukykyinen. Syynä tähän ovat kallis energia ja Kanadan dollarin vahvistuminen suhteessa Yhdysvaltain dollariin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme