Mainos
Mainos

Stora Enso harkitsee metsiensä myyntiä

Stora Enso ei kiistä tietoja, joiden mukaan yhtiö harkitsee metsiensä myyntiä. Yhtiön mukaan uusia päätöksiä metsäomistuksen myynnistä ei kuitenkaan ole tehty.

Stora Enso aikoo myydä metsänsä.

Stora Enson mukaan yhtiössä käydään jatkuvasti periaatteellista pohdintaa sen Suomen metsien myynnistä. Yhtiö kertoi jo viime keväänä aikomuksestaan irtautua Suomessa olevasta metsäomaisuudestaan.

-Mitään ajankohtaista asiaan ei liity, yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Jorma Westlund kuitenkin sanoo. Ylen radiouutiset nosti asian uudelleen esiin tänäaamuna. Aamulehden ja Turun Sanomien mukaan Stora Enso on esittänyt talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa, että valtio ostaisi yhtiön metsiä. Valiokunta on hallituksen avainministerien keskustelufoorumi.

Stora-Enson toimitusjohtaja, vuorineuvos Jukka Härmälä esitti viime keväänä, että yhtiö voisi suhtautua metsäomistuksiinsa samoin kuin tehtaidensa ulkopuoliseen energiatuotantoon. Yhtiö myi viime vuonna voimalaosuuksiaan Fortumille 11 miljardin markan arvosta.

Stora Ensolla on Suomessa noin 600000 hehtaaria metsää hajallaan Itä- ja Pohjois-Suomessa. Ruotsissa sijaitsevat metsät ovat yhtiölle paljon tärkeämpiä.

(MTV3-STT)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme