Mainos
Mainos

Stora Enso kiistää huhut yhdistymisestä

Metsäyhtiö Stora Enso kiistää huhut, joiden mukaan se olisi yhdistämässä sanomalehtipaperia valmistavan teollisuutensa joko kokonaan tai osittain.

Helsingin Sanomat uutisoi aamulla, että Stora Enso, ruotsalainen metsäyhtiö Holmen ja norjalainen Norske Skog olisivat yhdistämässä tuotantoaan.

HS:n mukan yhdistymisen taustalla olisi tavoite leikata sanomalehtipaperin ylikapasiteettia ja saada sanomalehtipaperin hintaa korkeammalle. Sanomalehtipaperin tuotanto on tappiollista tai heikosti kannattavaa, ja viime vuosina tehtaita on suljettu pitkin Eurooppaa.

Kaupankäynti pörssissä keskeytettiin

Kaupankäynti Stora Enson osakkeilla on keskeytetty Helsingin pörssissä pörssin päätöksellä. Pörssin mukaan Stora Enso julkistaa myöhemmin tiedotteen keskeytyksen syystä.

Myös kaupankäynti ruotslaisen metsäyhtiö Holmenin ja norjalaisen Norske Skogin osakkeilla on keskeytetty Tukholmassa ja Oslossa.

Stora Enson osakekurssi lähti aamun uutisen jälkeen Helsingissä selvään, lähes viiden prosentin nousuun.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme