Mainos
Mainos

Stora Enso säästää - pomoille kenkää

Metsäjätti Stora Enson rajut saneeraukset jatkuvat. Yhtiö ilmoittaa tavoittelevansa nyt 250 miljoonan euron vuotuinen kustannussäästöjä. Pääosin summa saavutetaan vähentämällä henkilökuntaa. Toimenpiteet vaikuttavat maailmanlaajuisesti noin 2000 työntekijään.

- Tämä ohjelma ei koske pelkästään Suomea, mutta varmaa on, että täällä vähennykset tuntuvat. Tarkkaa määrää Suomen osalta ei tässä vaiheessa ole tiedossa, selittää sijoitussuhdejohtaja Ulla Paajanen-Sainio.

Suurin osa toimenpiteistä tehdään tänä vuonna ja 2010. Tällä kertaa vähennykset osuvat johtoportaaseen.

- Kohteena ovat keskijohto ja ylin johto. Me priorisoimme asioita ja mietimme, mitä meidän kannattaa tällä hetkellä tehdä. Hallinnollisissa kuluissa meillä on korkea kulurakenne.

Paajanen-Sainio painottaa, että toimenpiteillä pyritään turvaamaan yhtiön kannattavuus.

- Haluamme olla voittajien joukossa myös tulevaisuudessa.

Yhtiön toimitusjohtaja Jouko Karvinen sanoo osavuosikatsauksessa, että Stora Enso jatkaa tuotannon optimointia pitämällä aina alhaisimman kustannuksen yksiköt käynnissä ja seisottamalla korkeiden kustannusten tehtaita ja koneita.

Sahauskapasiteettia vähennetään

Stora Enso aloittaa yt-neuvottelut puutuotteiden liiketoiminta-alallaan. Neuvottelut koskevat noin 50 työntekijää ja vähentävät kapasiteettia yhteensä 120 000 kuutiometriä.

Lisäksi Stora Enso ostaa jäljellä olevat 49 prosenttia Sunilan tehtaasta.

Katso Markus Pirttijoen juttu (Kymmenen uutiset 23.4.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme