Mainos
Mainos

Stora Ensolta tulosvaroitus

Yhtiö odottaa hintapaineiden jatkuvan myös vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Yhdysvaltain dollarin arvon lasku sekä puun ja kierrätyskuidun kalleus vaikuttavat myös metsäyhtiö Stora Enson heinä-syyskuun tulokseen.

Yhtiö ilmoitti tänään, että sen toisen neljänneksen tulos jää hieman heikommaksi kuin vuosi sitten. Yhtiö odottaa, että hintapaineet jatkuvat myös vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Stora Enso viestitti tuloksestaan jo toistamiseen tällä viikolla. Jo maanantaina yhtiö tarkensi aiemmin kertomiaan arvonalennuksia ja niiden jakautumista yhtiön eri toimialoille. Suurimmat arvonalennukset kohdistuvat aikakauslehtipaperiyksikköön.

Kaikkiaan Stora Enso kertoi tekevänsä 550 miljoonan euron alaskirjauksen heinä-syyskuun tulokseensa. Stora Enso julkistaa tulostietonsa ensi viikon torstaina.

Yhtiö kertoi jo syyskuun alussa tekevänsä peräti 1,3 miljardin alaskirjaukset heinä-syyskuun tulokseen, mutta ei tuolloin kertonut syytä. Yhtiö sai kuitenkin syyskuussa rahaa jo aiemmin alaskirjattujen Pohjois-Amerikan tehtaidensa myynnistä.

Maanantaina myös metsäyhtiö UPM varoitti heinä-syyskuun tuloksensa jäävän viimevuotista heikommaksi. Myös UPM:n tulosta rasittavat heikko dollari ja raakapuun kallis hinta.

Tulosvaroittajien joukkoon liittyi torstaina norjalainen paperiyhtiö Norske Skog, jonka heinä-syyskuun tulosta rasittaa vahva Norjan kruunu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme