Mainos
Mainos

Stora Enson tappiot puolittuivat

Metsäyhtiö Stora Enso on puolittanut tappionsa vuodessa. Tappiot ennen veroja jäivät heinä-syyskuussa 162 miljoonaan euroon, kun niitä vuotta aiemmin oli 330 miljoonaa. Liikevaihto laski hieman 2,7 miljardiin euroon.

Toimitusjohtaja Jouko Karvisen mukaan yhtiö pystyi merkittäviin hinnankorotuksiin joissain tuotteissa. Stora Enso hyötyi myös valuuttakurssien muutoksista, kun dollari vahvistui ja Ruotsin kruunu heikentyi.

- Toisaalta nyt näkyy myös useimpien tuotteiden kysynnän kiihtyvä heikkeneminen, Karvinen huomautti yhtiön tiedotteessa.

Stora Enso pyrkii nyt parantamaan tulevia katteitaan uusilla tuotannonrajoituksilla, jotka kuitenkin heikentävät loppuvuoden tulosta. Lisäksi yhtiö kertoi ilmoittaneensa jo asiakkailleen, että se aikoo ensi vuoden alussa korottaa muun muassa sanomalehti- ja aikakauslehtipaperien hintoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme