Mainos
Mainos

Stora Enson tulos ennallaan – kartongeilla kulkee, papereilla ei

Stora Enso teki heinä-syyskuussa hyvän tuloksen kartongeilla, mutta paperit rämpivät edelleen. Voitto ennen veroja oli heinä-syyskuussa 102 miljoonaa euroa, mikä on täsmälleen sama tulos kuin vuosi sitten.

Toimitusjohtaja Jouko Karvisen mukaan yhtiön eri yksiköiden osuudet konsernin tuloksessa painottuivat nyt oleellisesti toisin kuin aiemmin.

Pakkauskartonkien liikevoitto kohosi yli 12 prosenttiin liikevaihdosta, kun paperit jäivät 1,2 prosenttiin. Karvinen kertoo, että myös puutuotteiden ja sahojen kustannusleikkauksiin perustuva käänne on jatkunut.

Stora Enson liikevaihto supistui 2,6 miljardiin euroon 2,7 miljardista eurosta. Karvinen kertoo pitävänsä erittäin tärkeänä, että alhaisemmat kiinteät ja muuttuvat kustannukset kompensoivat alhaisemman liikevaihdon.

– Yhteenvetona voi sanoa, että vuosineljännes oli odotettua parempi ja osoitti kustannuksiin keskittymisen tärkeyden, hän korostaa.

Stora Enso tarkentaa myös Uruguayssa rakenteilla olevan tehtaan valmistumisaikataulua. Yhtiö kertoo ponnistelevansa, että tehdas käynnistyisi ensi vuoden alussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme