Mainos
Mainos

Stora Enson tulos nousi reippaasti

Metsäjätti Stora Enso on kääntynyt toisella vuosineljänneksellä voitolliseksi. Stora Enson tulos ennen veroja parani yli 560 miljoonaa euroa. Yhtiö teki huhti-kesäkuussa 193 miljoonan euron voiton, kun tulos vuotta aiemmin oli 371 miljoonaa euroa tappiolla.

Reipas tulosparannus johtui markkinoiden elpymisestä. Se nosti toimitusjohtaja Jouko Karvisen mukaan sekä toimitusmääriä että hintoja. Stora Enson liikevaihto kohosi toisella neljänneksellä 2,7 miljardiin euroon, kun se vuotta aiemmin oli 2,2 miljardia euroa.

Stora Enson kaikkien kuuden liiketoiminta-alueen tulos parani voimakkaasti. Karvinen luonnehti toista neljännestä vahvaksi, vaikka sanomalehti- ja kirjapaperipuolella tehtiin yhä tappiota.

Lähitulevaisuuden näkymät ovat Karvisen mukaan edelleen kaksijakoiset ja epävarmat. Hän odottaa hintojen nousun jatkuvan. Vaikka myyntimäärät ovat nousseet, on kaikkien paperilaatujen kysyntä edelleen kriisiä edeltänyttä tasoa alempana.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme