Mainos
Mainos

Stora Enson tulos putosi – liikevaihto kääntyi nousuun vuosien laskun jälkeen

Metsäyhtiö Stora Enson operatiivinen liikevoitto laski tammi-maaliskuussa 215 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 248 miljoonasta eurosta. Sen sijaan liikevaihto nousi runsaat 2 prosenttia 2,5 miljardiin euroon.

Yhtiön mukaan liiketulosta heikensivät pääasiassa lehtipuusellun ja paperin alhaisemmat hinnat. Lisää kustannuksia tuli puolestaan erilaisista muutoshankkeista.

– Vuosi 2017 on alkanut lupaavasti, ja muutoksemme uusiutuvia raaka-aineita tuottavaksi kasvuyritykseksi etenee hyvin. Olen iloinen siitä, että liikevaihtomme on kääntynyt kasvuun ensimmäistä kertaa vuoden 2012 jälkeen, kertoo toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström.

Sundströmin mukaan kasvuun tähtäävistä muutoshankkeista Beihain tehtaan ylösajo Kiinassa etenee suunniteltua ripeämmin. Ensimmäiset kaupalliset erät nestepakkauskartonkia ja päällystettyä valkaisematonta voimakartonkia on toimitettu asiakkaille.

– Tärkeitä vaiheita muutoksen tiellä ovat myös Varkauden tehtaan kraftlainerituotannon sekä puisten rakennuskomponenttien tuotantolinjan ylösajot, Sundström sanoo.

Seuraavaksi Heinolaan

Beihain ja Varkauden tehtaiden lisäksi liikevaihtoa kasvatti Murowin sahainvestointi Puolassa. Seuraavaksi Stora Enso investoi Heinolan flutingtehtaaseen.

– Investoinnin ajankohta on erinomainen, sillä elintarvikkeiden, hedelmien ja vihannesten pakkaamiseen käytettävien laadukkaiden fluting-tuotteiden kysynnän odotetaan kasvavan, Sundström arvioi. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme