Mainos

Stora Enson tulos putosi

Stora Enson tammi-kesäkuun tulos ennen veroja ja vähimmäisosuutta putosi 668,2 miljoonasta eurosta 446,7 miljoonaan euroon.

Stora Enson mukaan markkinanäkymät pysyvät vaikeina ja painetun mainonnan elpymisestä ei näy merkkejä.

Stora Enson toisen neljänneksen tulokseen vaikuttivat yhtiön mukaan haastavat markkinat ja kausiluonteiset syyt.

Stora Enson toisen neljänneksen liikevoitto oli 241,8 milj. (274,0 milj. ). Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli 190,2 milj. (274,0 milj. ), mikä on 30,6 % vähemmän kuin edellisellä neljänneksellä ja 5,9 % liikevaihdosta. Osakekohtainen tulos ilman kertaluonteisia eriä oli 0,12 (0,18 ) ja osakekohtainen kassatulos oli 0,48 (0,55 ).

Stora Enson liikevaihto 3 233,0 milj. oli samalla tasolla kuin edellisellä neljänneksellä (3 228,9 milj. ) ja liikevoitto ennen poistoja (EBITDA) oli 569,5 milj. (602,9 milj. ). Tulos ennen veroja ja vähemmistöosuutta oli 206,2 milj. (240,5 milj. ). Markkinatilanteesta johtuvat tuotantoseisokit olivat 326 000 tonnia (335 000 tonnia).
Stora Enson toimitusjohtaja Jukka Härmälä kommentoi toisen neljänneksen tulosta ja markkinatilannetta seuraavasti: Kausiluonteiset syyt ja vaikeana jatkunut markkinatilanne vaikuttivat Stora Enson toisen neljänneksen tulokseen. Lisäksi kesäseisokkien yhteydessä tehtyjen kunnossapitotöiden aiheuttamat kiinteät kustannukset heikensivät tulosta. Toisaalta hyvä kassavirta paransi Stora Enson vahvaa tasetta edelleen.

- Päämarkkina-alueilla Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa markkinanäkymät pysyvät vaikeina. Painetun mainonnan elpymisestä ei ole vielä havaittavissa merkkejä varsinkaan Yhdysvalloissa. Kulutuskysynnästä riippuvien tuotteiden, kuten toimistopaperin, kuluttajapakkauskartonkien ja sahatavaran kysyntä on kuitenkin melko hyvä. Joka tapauksessa talouden yleisen paranemisen arvioidaan tapahtuvan hitaasti ja se on sidoksissa Yhdysvaltain talouden kohentumiseen, Härmälä sanoo.


(MTV3)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot