Mainos
Mainos

STS-Pankin johdolle miljoonatuomiot

Korkein oikeus (KKO) on antanut tuomionsa STS-pankin entistä johtoa vastaan ajetuissa vahingonkorvausjutuissa. KKO tuomitsi useiden miljoonien vahingonkorvauksiin pankin entisen pääjohtajan Ulf Sundqvistin ja hallituksen jäsenet Kenneth Degertin ja Kosti Kyhälän.

Entinen pääjohtaja Ulf Sundqvist tuomittiin maksamaan pankille yhteensä yhdeksän miljoonaa markkaa korvauksia huolimattomasta luotonannosta. Todellinen korvaus on kuitenkin huomattavasti suurempi, sillä summasta joutuu maksamaan 16 prosentin korkoa alkaen tammikuusta 1994.

Sundqvistin maksuosuudeksi lasketaan koko korvaussumma, mutta koska tuomitut ovat yhteisvastuullisia, rahoja voidaan periä kultakin kolmesta tuomitusta. Degerthiltä voidaan kuitenkin periä enintään viisi ja Kyhälältä kaksi miljoonaa markkaa.

Sundqvist, Degert ja Kyhälä olivat hakeneet muutosta Helsingin hovioikeuden antamiin tuomioihin sekä nk. Wayup-yhtiön että Sandnäs-ryhmän jutuissa.

KKO ei pitänyt huolimatonta luotonantoa luonteeltaan törkeänä ja alensi hovioikeuden aiemmin langettamia tuomioita useilla miljoonilla. KKO huomioi korvaussummaa alentaessaan, että korko nostaa summaa jo muutenkin tuntuvasti.

KKO hylkäsi hallituksen varajäsentä Lasse Wahlroosia vastaan esitetyt korvausvaatimukset.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme