Mainos
Mainos

STTK-J: Valtion palkkakilpailukyky turvattava

Julkisen alan toimihenkilöitä edustava STTK-J haluaa turvata tulevissa sopimuksissa valtion henkilöstölle kilpailukykyiset palkat. Nykyisestä jäykästä virkapalkkajärjestelmästä voitaisiin luopua jo kolmessa vuodessa.

-Keskitetty palkkaratkaisu sopii STTK-J:lle, kunhan valtion palkkapolitiikan olennaisista asioista päästään ratkaisuun. Vuosikymmenen alun lama johti henkilöstömäärän radikaaliin vähentämiseen ja muita aloja huonompaan ansiokehitykseen, puheenjohtaja Mikko Mäenpää muistutti tänään Turussa.

Valtion palkkausjärjestelmän uudistuksen tavoitteena on tehdä palkkauksesta nykyistä kannustavampaa ja palkitsevampaa. Uudistusten periaatteet on sovittava keskitetysti ja niihin on varattava riittävästi rahaa, Mäenpää vaati. Hän oli myös huolissaan siitä, että vaikka tulos- ja voittopalkkiot ovat yleistyneet, ei niiden jakamisen periaatteista ole sovittu. Vaarana on, että sekava palkitsemiskäytäntö romuttaa tavoitteet tasasuhtaisesta ansiokehityksestä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme