Mainos
Mainos

STTK:n Hynynen: Valtionyhtiöiden tuotot teollisen pohjan rakennukseen

Valtionyhtiöiden myynnistä kertyviä tuloja ei saa käyttää vanhojen syömävelkojan maksuun eikä veroalen rahoittamiseen. Sen sijaan ne on ohjattava teollisen pohjan laajentamiseen sekä tutkimus- ja kehitystoiminnan rahoitukseen, vaatii STTK:n yksikönjohtaja Matti Hynynen.

Hynynen arvioi, että Fortumin ja Soneran yksityistäminen tuottanee valtiolle tuloja enemmän kuin julkisuudessa mainittu muutama miljardi, mahdollisesti jopa yli kymmenen miljardia markkaa.

STTK:n mielestä valtion tulee olla jatkossakin aktiivinen teollisuuspolitiikan harjoittaja, valmis ennakkoluulottomiin rakenneratkaisuihin ja reagoimaan markkinatilanteeseen.

Hynysen mielestä yhtenä vaihtoehtona valtionyhtiöiden myyntitulot voitaisiin siirtää valtion omistamaan sijoitusrahastoon, joka operoisi pörssimarkkinoilla ostamalla ja myymällä osakkeita.
Rahoilla voitaisiin myös vahvistaa suomalaisomistusta pörssimarkkinoilla. Hynysen mielestä valtion olisi perusteltua omistaa muutakin kuin energia- ja puolustusvälineteollisuutta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme