Mainos
Mainos

STTK:n Mäenpää ehdottaa kansallista globalisaatiorahastoa

STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää (sd.) esittää kansallista globalisaatiorahastoa helpottamaan talouden rakennemuutoksen tuomia ongelmia. Sen varat kerättäisiin valtiolta, yrityksiltä ja palkansaajilta.

Hän povaa, että kannattavienkin tehtaiden sulkemiset ja irtisanomiset jatkuvat. Valtion maksamat korvaukset menetetyistä työpaikoista jäävät usein alle odotusten, ja työttömyysturva ja muutosturvakin ovat hyviä, mutta riittämättömiä järjestelmiä. EU:n globalisaatiorahastostakaan ei aina ole apua.

Uusi, työttömyysvakuutusrahaston tapaan toimiva rahasto tukisi nykyisiä järjestelmiä.

-Yrityksiin ohjautuu veronmaksajien rahaa esimerkiksi yritystukien ja verohelpotusten muodossa. Tehtaan lopettaessa tukia ei yleensä voida periä takaisin. Kansallinen globalisaatiorahasto toimisi puskurina muutostilanteissa ja sen avulla esimerkiksi irtisanottavien täydennys- ja uudelleenkoulutusmahdollisuudet tai muuttomahdollisuudet työn perässä paranisivat, Mäenpää sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme