Mainos
Mainos

Stubb: EU-kokoukselta tulossa laaja kokonaispaketti

Ensi viikon sunnuntaina kokoontuvalta EU-huippukokoukselta on tulossa laaja kokonaispaketti, jolla pyritään ratkaisemaan niin Kreikkaan, pankkisektoriin kuin unionin talouskuriinkin liittyvät ongelmat, kertoo eurooppaministeri Alexander Stubb (kok.).

Stubb osallistui tänään Luxemburgissa eurooppaministerien kokoukseen, jossa valmisteltiin tulevaa huippukokousta.

– Viime vuosina on ollut useitakin tärkeitä Eurooppa-neuvoston kokouksia. Uskaltaisin väittää, että tämä on yksi tärkeimmistä, Stubb sanoi STT:lle.

Huippukokouksia johtava EU-presidentti Herman Van Rompuy ilmoitti eilen, että kokousta siirretään vajaalla viikolla eteenpäin. Alun perin kaksipäiväisen kokouksen piti alkaa jo ensi maanantaina.

Stubbin mukaan kokouksen siirtäminen on ymmärrettävää, sillä Kreikan, väliaikaisen vakausmekanismin ja pankkien pääomittamisen kattava kokonaisratkaisu ei synny aivan itsestään.

– Nyt haetaan pitkälle meneviä ratkaisuja, Stubb muotoilee.

Ennen huippukokousta on määrä järjestää vielä EU:n valtiovarainministerien ja eurooppaministerien ylimääräiset kokoukset. Ne ovat ensi viikon loppupuolella.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme