Mainos
Mainos

Stubb: Suomelle tarjoillaan eurokeskustelussa mustaapekkaa

Eurooppaministeri Alexander Stubbin (kok) mielestä kansainvälisessä mediassa on nyt halukkuutta hämmentää eurokeskustelua tuomalla esiin kantoja, jotka eivät todellisuudessa edusta Suomen linjaa.

Stubbin mielestä yksi osoitus tästä ovat saksalaislehti Der Spiegelin väitteet, joiden mukaan Saksa olisi ollut halukas jopa nelinkertaistamaan pysyvän kriisirahaston rahoituskapasiteetin mutta Suomi olisi torjunut ajatuksen.

Hän painotti suomalaistoimittajille tänään Brysselissä, että Suomi on sitoutunut rahaston aloitukseen ensi kuussa aiemmin sovitun mukaisesti. Hänen mukaansa Suomi ei ole vastustanut mitään, sillä koko keskustelu rahaston mahdollisesta vahvistamisesta on tässä vaiheessa teoreettista.

– Sanon ihan suoraan, että minua ottaa pannuun se, että Suomelle sysätään tässä nyt kokoajan mustapekkaa joka suunnasta. Minusta se ei ole reilua, semminkin kun kuulumme niihin jäsenmaihin, joilla on kolmen A:n luottoluokitus, jotka täyttävät euron kriteerit ja ovat hoitaneet julkista talouttaan ihan hyvin.

Stubb korosti, että mahdollinen vahvistaminen olisi kokonaan oma, eduskunnan kautta käsiteltävä prosessinsa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme