Mainos
Mainos

Stubb: Suomen uusi Schengen-kanta tuo paremman lopputuloksen

Eurooppaministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan Suomen kanta Romanian ja Bulgarian Schengen-jäsenyyteen on edelleen ehdollinen, mutta aikaisempaa rakentavampi. Päätös asiasta on määrä tehdä ensi maaliskuussa.

Jos tarvittavat ehdot täyttyvät, Suomi on valmis hyväksymään kaksivaiheisen lähestymistavan, jossa ensin maaliskuussa Romanian ja Bulgarian lentokentät ja satamat tulisivat Schengen-sopimuksen piiriin ja heinäkuussa tehtäisiin päätös maarajojen mukaan ottamisesta.

Stubbin mukaan Suomen uusi Schengen-kanta tuo entistä paremman lopputuloksen, sillä nyt Romania ja Bulgaria hoitavat paremmin korruption ja kansainvälisen rikollisuuden vastaisen taistelun sekä oikeusvaltion rakentamisen.

– Tavoite pysyy edelleen samana ja keinot, joilla niihin tavoitteisiin päästään, ovat siirtyneet, Stubb sanoi saapuessaan eurooppaministerien kokoukseen Brysselissä.

Stubb ei halunnut vastata kysymykseen siitä, mitä Suomi saa vastineeksi kannanmuutoksestaan.

– En ole koskaan nähnyt Euroopan unionia kirjanpitoharjoituksena, jossa jollain tavalla saadaan jotain vastineeksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme