Mainos
Mainos

STX:n Rauman telakan kohtalosta odotetaan tietoa alkuviikosta

Telakkayhtiö STX:n odotetaan kertovan alkuviikosta, aikooko se lopettaa Rauman telakan toiminnan. Uhattuna on yli 700 työpaikkaa.

Valtio lupaa raumalaisille julkista investointitukea, jos lopettamispäätös tulee. Lopettamisaikeiden julkistus on saanut myös aikaan keskustelua siitä, miten telakkatoiminta Satakunnassa voitaisiin pelastaa.

Rauman telakan tulevaisuus on nähty entistä synkempänä sen jälkeen, kun Raumalle kaavaillun Scandlinesin suurtilauksen runkotöiden kerrottiin elokuussa siirtyvän Turkuun.

Metalliliiton puheenjohtajan Riku Aallon mielestä Rauman telakan kriisin taustalla on osaltaan valtion rahapolitiikka.

– Minun mielestä on aivan selvää, ettei tämä ole enää mikään uskon asia. Jos marraskuussa oltaisiin saatu 2 miljardin euron tilaukset Turkuun, tilanne olisi aivan erilainen.

– Nyt maito on kaatunut maahan, tässä on turha itkeä sen perään. Päätöksentekokoneisto saa sitten kantaa myös omalta osalta vastuunsa siitä, miten tähän on päädytty.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme