Mainos
Mainos

Sukupolvenvaihdosta lähestyvät perheyritykset hyvinvoivia

Kokemusta arvostetaan yritystoiminnassa ja tämä näkyy myös Suomen asiakastiedon laajassa selvityksessä sukupolvenvaihdoksesta.

Sukupolvenvaihdosta lähestyvät perheyritykset menestyvät keskimääräistä paremmin ja ovat vakavaraisia, kertoo Suomen Asiakastiedon laaja selvitys.

Yhtiö tulkitsee tänään julkistamiaan tutkimustuloksia siten, että kokemuksella on suuri arvo yritystoiminnassa.

-On suurta tuhlausta, jos näin elinkelpoiset yritykset poistuvat markkinoilta vain siksi, että vastuuhenkilöt ikääntyvät eikä jatkajia löydy, Asiakastiedon yritystutkija Suvi Koskenranta-Kouki sanoi tiedotteessa.

Peräti kymmeniätuhansia yrityksiä kattaneesta selvityksestä ilmenee, että sukupolvenvaihdosta lähestyvien yritysten ryhmän liikevaihdon mediaani oli lähes 320000 euroa, kun luku vertailuryhmässä oli runsaat 267000 euroa. Sukupolvenvaihdosyritysten omavaraisuusaste oli viisi prosenttiyksikköä suurempi kuin vertailuryhmän yrityksissä, ja omaa pääomaa oli yli kaksinkertaisesti.

Selvityksessä oli määritelty sukupolvenvaihdosyritys siten, että ryhmässä painottuivat perheyritykset, joiden vetäjä on vähintään 55-vuotias.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme