Mainos
Mainos

Sunnuntaikaupassa suuria eroja

Sunnuntaikauppa on käynnistynyt Suomessa vaihtelevasti. Joissakin kaupungeissa kaikki liikkeet ovat avoinna, toisissa keskustat ovat lähes autioita.

Suurimmat vaihtelut löytyvät kauppakeskuksista, joista osa on sunnuntaisin auki, osa kiinni. Etelän keskuksissa sunnuntaikauppa on käynnistynyt hyvin, muualla hajontaa riittää.

Osa kaupungeista on päätynyt Tanskan malliin, jossa liikkeet pidetään auki joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

Esimerkiksi Seinäjoki ja Vaasa ovat päätynyt ratkaisuun, jossa joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai tehdään kauppaa. Kuopiossa lähes kaikki liikkeet ovat avoinna sunnuntaisin, samoin Jyväskylässä. Kokkolassa vilskettä riittää vielä lauantaina, sunnuntaiksi hiljenee.

Laki ei pakota kauppakeskusten liikkeitä sunnuntaiaukioloon, vaan jokainen liike voi tehdä omat ratkaisunsa. Paraikaa yhtenäisiä ratkaisuja ja aukioloja haetaan kauppiaiden kesken kuumeisesti. Lopulliset sunnuntaiaukiolot selvinnevät kevään mittaan.

Katso Outi Airolan raportti Kokkolasta

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme