Mainos
Mainos

Suomalainen puu voi korvata Venäjän tuonnin

Suomalainen puu riittäisi korvaamaan Venäjän puutuonnin, jos puutullikiistaan ei saada ratkaisua. Tätä mieltä on MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja ja metsänomistaja Olavi Peltola.

- Metsäntutkimuslaitoksen mukaan Suomen metsistä löytyy tarvittavat 10-15 miljoonaa kuutiometriä puuta, pitäisi vain saada puukauppa sujumaan. Nyt on ollut paljon metsänomistajia hämmentäviä tekijöitä, kuten tukkipuun hinnan voimakas lasku, Peltola kertoo.

Puutullikiistaa puidaan vielä tänään, kun Suomen ja Venäjän väliset neuvottelut jatkuvat. Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen tapaa Moskovassa Venäjän talouskehitysministerin Elvira Nabiullinan.

Suomi on esittänyt Venäjän puutullien jäädyttämistä nykytasolle ja kuitupuuksi käytettävän koivun tullivapautta.

- Tähän on vaikea ottaa suomalaisena metsänomistajana kantaa, kokonaisuutena se on Suomen ja Venäjän välinen asia, mutta EU on myös toimijana. Kuulostaa erikoiselta kuitenkin, ettei ehdotus ole saanut muilta ministeriöiltä tukea. Valtiovallalla on ollut hyvää tahtoa, mutta se on vienyt hieman toiseen suuntaan, Peltola jatkaa.

Peltola uskoo, että Suomen puumarkkinat selviävät, vaikka Venäjä pitäisikin kiinni puutullipäätöksestään.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme