Mainos
Mainos

Suomalainen roskakeksintö saa miljoonien sijoituksen Yhdysvalloista

Kierrätysrobottitekniikkaan erikoistunut suomalainen ZenRobotics-yhtiö on saanut 13 miljoonan euron sijoituksen amerikkalaiselta pääomasijoittaja Invukselta.

ZenRoboticsin päätuote on robotti, joka osaa erottaa kierrätettävät materiaalit jätteistä.

Robotti poimii liukuhihnaa pitkin etenevistä jätteistä kierrätykseen kelpaavat kappaleet ja lajittelee ne sopiviin keräysastioihin.

3D-hahmontunnistuksen ja teollisuusrobotiikan yhdistävä jätteidenlajittelujärjestelmä on maailmassa ainutlaatuinen.

- Intensiivisen tutkimustyön ja tuotekehityksen jälkeen olemme vihdoin valmiita tuomaan ZenRobotics Recyclerin koko maailman saataville. Yhteistyömme Invuksen kanssa avaa upeita uusia mahdollisuuksia, ja pääsemme valloittamaan maailmanmarkkinoita nopealla aikataululla, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Juho Malmberg tyytyväisenä.

Tällä hetkellä lajittelurobottia markkinoidaan 49 maassa.

Yhtiön mukaan keksintö osuu valtavaan markkinasaumaan: keskimäärin 98 prosenttia kaikista tavaroista päätyy kaatopaikalle vai kuusi kuukautta oston jälkeen. Kierrätyksen ongelmana on ollut se, että jätteiden lajittelu ei ole onnistunut ilman ihmisiä.

Sijoitus on ZenRoboticsin mukaan merkittävä myös suomalaiselle teknologiateollisuudelle, joka on etsinyt uusia avauksia Nokian vaikeuksien johdosta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme