Mainos
Mainos

Suomalais-ruotsalainen energiafuusio kariutumassa

Suomalais-ruotsalaiset neuvottelut energiayhtiöiden fuusioitumisesta ovat keskeytyneet. Imatran Voiman tytäryhtiön Gullspång Kraftin ja Tukholman kaupungin energiayhtiön Stockholm Energin väliset neuvottelut yhdistymisestä keskeytyivät tänään, kun hankkeen taakse ei saatu riittävää poliittista tukea Tukholman kaupunginhallituksessa.

Neuvottelut IVOn ja Tukholman kaupungin välillä mahdollisesta fuusiosta aloitettiin viime vuoden joulukuussa. Tukholman kaupunginjohtaja Mats Hulth ehdotti tänään fuusioneuvottelujen keskeyttämistä, kun oli käynyt selväksi, ettei poliittista enemmistöä saada päätöksen taakse.

IVOn toimitusjohtaja Kalervo Nurmimäki pahoitteli tuoreeltaan neuvottelujen keskeytymistä. Hän painotti kuitenkin, että yhteistyö IVOn ja Stockholms Energin välillä jatkuu. Esimerkkejä tästä ovat yhtiöiden yhteisomistuksessa olevat yritykset Birka Kraft, Eurotrem ja Birka Norden.

Stockholms Energi -yhtiöllä on tällä haavaa vajaat puoli miljoonaa asiakasta. IVO puolestaan myy Stockholms Energille sähköä. Tukholman kaupunki olisi saanut energiayhtiönsä myynnistä arviolta 3-5 miljardia kruunua eli noin 2-3 miljardia markkaa.
(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme