Mainos
Mainos

Suomalaiselle pelialalle syntyi haluttu portti Aasiaan

Suomea pidetään nyt silmällä pelialalla niin tuoreiden menestystarinoiden kuin hyvien Aasian-yhteyksienkin ansiosta.

– Amerikkalaisyritykset eivät ole onnistuneet menestymään esimerkiksi Japanissa, missä suomalaisilla on ollut kesän aikana kolme ykkössovellusta, totesi Alekstran analyytikko Tero Kuittinen Huomenta Suomi -ohjelmassa puhelimitse New Yorkista.

Suomalaisen pelialan keskuksen Neogamesin johtaja Koopee Hiltunen kertoi, että Aasiaa on pidetty silmällä Suomessakin jo vuosikaudet. Supercellin osake-enemmistön myynti japanilaisyhtiöille ja tuleva kumppanuus voi avata uusia yhteyksiä muillekin yhtiöille.

Hiltunen toteaa, että lisäksi Suomen vahvuutena ovat etenkin mobiilipuolen osaaminen sekä hyvä koulutus- ja pelikulttuuritausta.

– Meillä on paljon sellaista hiljaista osaamista, jota on vaikea määritellä, mutta sitä löytyy.

Hiltusen mukaan Suomessa on kymmenkunta kansainvälisesti menestynyttä pelifirmaa, joista voisi löytyä seuraava Supercellin kaltainen tarina.

– Valtion kannattaa investoida peliteollisuuteen. Se on investointi, joka näyttää toimivan ja tuottavan.

Riskisijoittajat ja media ovat juuri New Yorkissa tutustuneet suomalaisiin startup-yrityksiin Suomen pääkonsulaatin järjestämässä tapaamisessa.

Analyytikko Tero Kuittisen mukaan pelialan lisäksi amerikkalaissijoittajia kiinnostavat yhä enemmän myös suomalaiset mainos- ja vähittäiskauppa-alan yritykset.

(MTV3)

Katso Neogamesin johtajan Koopee Hiltusen haastattelu: (Huomenta Suomi 18.10.2013)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme