Mainos
Mainos

Suomalaiset huolestuneempia taloudesta kuin ruotsalaiset

Euroopan taloustilanne huolestuttaa suomalaisia sijoittajia enemmän kuin ruotsalaisia. Ålandsbankenin teettämän tutkimuksen mukaan yli puolet suomalaissijoittajista on huolissaan talouden epävarmuudesta, mutta ruotsalaisista vain reilu kolmannes.

Huoli taloustilanteesta on tutkimuksen mukaan johtanut siihen, että sijoittajat suosivat Euroopan sijaan Aasian ja erityisesti Kiinan sijoitusmarkkinoita.

Ruotsalaisnuoret innokkaita sijoittajia

Ruotsalaiset ovat suomalaisia innokkaampia sijoittajia. Kaksi kolmesta ruotsalaisesta sijoittaa, mutta suomalaisista vain reilut 40 prosenttia. Maiden välinen ero on selvin 15-22-vuotiaiden ryhmässä. Puolet ruotsalaisista nuorista sijoittaa, suomalaisista ikätovereista vain joka viides.

Sen sijaan sijoitussalkkujen arvoissa ei ole maiden välillä merkittävää eroa.

Tutkimuslaitos Cintin tekemään verkkotutkimukseen osallistui toukokuussa 1095 suomalaista ja 1123 ruotsalaista sijoittajaa. Vastaajat olivat 15-80-vuotiaita.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme