Mainos
Mainos

Suomalaiset kiinteistöt ulkomaalaisostajien suosiossa

Suomalaisia kiinteistöjä myydään vauhdikkaasti ulkomaille. Suomalaiset sijoittajat ovat puolestaan lähdössä mukaan kansainvälisiin kiinteistösijoitusrahastoihin.

Suomen kiinteistömarkkinat houkuttelevat ulkomaalaisia hyvällä tuotolla ja vakailla näkymillä.

- Kansainvälisessä vertailussa Helsingin keskustan tuotto on kohtuullinen keskiarvo, ehkä jopa hieman alle. Mutta kun katsellaan kokonaisuudessaan Suomen markkinoita, kiinteistösijoitukselle saatava tuotto on jonkin verran parempi kuin Ruotsissa esimerkiksi, sanoo toimitusjohtaja Pertti Vanhanen Aberdeen Finlandista.

Suurissa kiinteistökaupoissa yleistyy nopeasti ns. epäsuora sijoittaminen. Ostaja on rahasto, josta myydään osuuksia eteenpäin useille sijoittajaryhmille.

- Epäsuorat kiinteistösijoitukset ovat todella kuuma peruna Euroopassa. Viimeisten vuosien aikana tullut paljon uusia rahastoja ja tällä hetkellä on 80 miljardia euroa kiinni epäsuorissa kiinteistösijoitusrahastoissa, Vanhanen jatkaa.

Myös suuret suomalaiset sijoittajat ovat lähdössä kiinteistösijoitusrahastoihin. Ilmarinen on jo liikkeellä, mutta muutkin tutkivat mahdollisuuksia. Myyntipuolella sen sijaan seuraavaksi kaupataan Nordean kiinteistöjä. Tiettävästi ostajaehdokkaat tulevat kautta linjan ulkomailta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme