Mainos
Mainos

Suomalaiset laiskoja vakuuttamaan metsiään

Suomalaiset eivät ole lämmenneet metsävakuutuksille. Vain 30 prosenttia yksityismetsistä on vakuutettu, eikä valtion ja teollisuuden metsillä ole vakuutuksia juuri ollenkaan.

Metsävakuutukset olisivat olleet tänä kesänä tarpeen ainakin Keski-Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa ja Päijänteen molemmin puolin, missä myrskyt saivat aikaan tuhoisaa jälkeä.

-Jostakin syystä suomalaiset eivät ole innostuneet vakuuttamaan metsiään. Esimerkiksi Ruotsissa 90 prosenttia yksityismetsistä on vakuutettu, toimistoinsinööri Kalervo Karhapää Suomen Vakuutusyhtiöiden Keskusliitosta kertoo.

Karhapää on pannut merkille, että kaupungissa asuvat metsänomistajat vakuuttavat metsiään useammin kuin maaseudulla asuvat. Syitä siihen Karhapää ei osaa lähteä tarkasti analysoimaan. Myrskyvahinkoja on tänä kesänä korvattu kovasti, mutta toiselta pahalta on säästytty: pahoja metsäpaloja ei ole sattunut kolean alkukesän vuoksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme