Mainos
Mainos

Suomalaiset ovat avanneet ps-tilejä hissukseen

Eläkesäästämiseen tarkoitettujen ps-tilien kauppa on lähtenyt pankkien mukaan liikkeelle rauhalliseen tahtiin. Keväällä markkinoille tuotujen pitkäaikaissäästötilien houkuttimena on säästöistä saatava verovähennys. Ps-tilille siirretyt rahat ja niiden tuotot on sidottu eläkeikään asti.

Pankkien odotukset on nostettu korkealle, mutta esimerkiksi OP-Pohjolan uusimmassa sijoittajabarometrissä vain kahdeksan prosenttia vastasi harkitsevansa vakavasti ps-tilin avaamista. Pankit eivät kerro ps-säästäjiensä määrää.

- Eläkesäästämisessä myynti ei ole ollut alkuvuonna edellisvuosien tasolla. Siinä mielessä on ollut pettymys, mutta tuotekin on vielä uusi, sanoo kehityspäällikkö Jorma Terhemaa OP-Pohjolasta.

Pankit uskovat, että monet ovat odottavalla kannalla ja myynti vilkastuu syksyn mittaan.

- Verotuettujen tuotteiden kysyntä on kokemuksen mukaan kiivaimmillaan loppuvuodesta, sanoo Nordean säästämis- ja sijoituspalvelujen johtaja Risto Kuoppamäki.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme