Mainos
Mainos

Suomalaiset suosivat yhä enemmän ulkomaisia kännyköitä

Ulkomaiset kilpailijat haastavat Nokian entistä selvemmin myös kotikentällä. Teleoperaattorien mukaan Nokian kännykät ovat vahvasti suomalaisten suosiossa, mutta kysyntää on yhä enemmän muillekin merkeille.

Teleoperaattorien myyntitietojen mukaan nokialaiset ovat haastaneet erityisesti Samsung ja Apple. Esimerkiksi Elisan myydyin matkapuhelin oli viime kuussa yhdysvaltalaisen Applen iPhone.

Elisan liittymäliiketoiminnan johtaja Panu Lehti kertoo, että Android-pohjaisten puhelimien kysynnän kasvu näkyy Suomessakin. Käyttöjärjestelmää käyttävät esimerkiksi korealainen Samsung ja taiwanilainen HTC.

Operaattorien myyntilistojen kärkeä tavoittelee myös Nokian N8-uutuusmalli. Sen myynti on kuitenkin kärsinyt toimitusvaikeuksista. Nokialaisista ostetuimpien joukkoon kipuaa myös vanhempi kosketusnäyttöpuhelin 5230.

- Nokia pysyy vahvana, mutta kyllä suomalainen kuluttaja on valmis vaihtamaan laitetta. Valinnat perustuvat käytettävyyteen, sanoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme