Mainos
Mainos

Suomalaiset varovaisina: asuntokauppa hyytyi poikkeuksellisen paljon

Asuntokauppa on hyytynyt keväällä poikkeuksellisen paljon, mutta hinnat eivät ole laskeneet vähäisen rakentamisen takia.

Huoneistokeskuksen myyntimäärät putosivat huhtikuussa lähes kymmenen prosenttia vuoden takaisesta.

Suomessa vieraileva Nordean konsernijohtaja Christian Clausen arvioi, että talouskriisillä on vaikutuksia myös vahvoihin pankkeihin.

Clausenia huolestuttaa erityisesti Espanjan tilanne.

Etelä-Euroopan tyrskyt eivät ole heiluttaneet pohjoismaista Nordea-pankkia.

– Olemme yksi vahvimmista pankeista Euroopassa. Kriisillä ei ole suoria vaikutuksia meihin, mutta epäsuoria on, jos yhtiöillä on vientivaikeuksia ja kotitaloudet vähentävät kulutustaan, toteaa Nordean konsernijohtaja Christian Clausen.

Tilanteen kärjistyminen ei tullut Clausenille yllätyksenä - luottamuksen palauttaminen vie aikaa.

– En ole huolissani eurosta, mutta olen huolissani kreikkalaisten puolesta, varsinkin jos he tekevät vääriä päätöksiä. Ja huolta on myös Espanjan pankeista, jotka tarvitsevat lisää pääomaa.

Kreikan ja Espanjan ongelmat ovat saaneet suomalaiset varovaisiksi. Asuntokauppa oli huhtikuussa täysin jäissä, vaikka lainaraha on ennätyksellisen halpaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme