Mainos
Mainos

Suomalaisoperaattoreille lupa periä lisämaksuja verkkovierailusta EU:ssa

Viestintävirasto on myöntänyt neljälle suomalaisoperaattorille poikkeusluvan periä lisämaksuja asiakkaidensa verkkovierailukäytöstä EU- ja ETA-maissa. 

EU:n sääntö uusista roaming-maksuista EU:n sisällä tuli voimaan tänään. Verkkovierailu- eli roaming-maksujen perintä EU:n sisällä loppuu. 

Viestintävirasto kertoo tiedotteessaan, että DNA:lle, Elisalle, Moi Mobiilille ja Telialle on anettu poikkeuslupa periä lisämaksuja, mutta operaattorit päättävät itse, ottavatko ne nämä lisämaksut käyttöön täysimääräisinä, osittain tai lainkaan.

Jo aikaisemmin on uutisoitu, että operaattorit ovat hakeneet poikkeuslupaa roaming-maksuille. 

Poikkeuslupaa hakeneet operaattorit perustelivat ratkaisuaan pelolla siitä, että roaming-maksujen poistuminen kokonaan olisi kasvattanut niiden kustannuksia liikaa ja nostanut pidemmällä aikavälillä kotimaan hintoja. Kotimaiset operaattorit joutuvat maksamaan asiakkaidensa ulkomailla tapahtuvasta tiedonsiirrosta ja puheluista ulkomaisille operaattoreille.

– Poikkeuslupamenettelyn tarkoituksena on varmistaa, ettei roaming-sääntely vaaranna kotimaan laskutusmallia ja johda esimerkiksi kotimaan hintatason nousuun tai muutoksiin rajattomien datapakettien tarjonnassa, sanoo viestintäviraston lakimies Marko Priiki tiedotteessa.

Viestintäviraston mukaan kaikkilla operaattoreilla oli peruste poikkeusluvalle kotimaan edullisten hintojen kautta. Suomen hintataso on kansainvälisesti vertailtuna edullinen ja valtaosa liittymistä sisältää rajattoman datakäytön.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme