Mainos
Mainos

Suomalaispankeille puhtaat paperit stressitestissä

Suomalaispankit OP-Pohjola, Nordea ja Danske Bank ovat selvittäneet Euroopan keskuspankin johdolla tehdyn pankkitestin. Pankeilla on oltava testissä vähintään 5,5 prosentin ydinvakavaraisuus heikon talouskehityksen mallissa.  

OP-Pohjolan ydinvakavaraisuus heikon talouskehityksen mallissa on 12,0, Nordealla 10,4 ja Danske Bankilla 13,4 prosenttia.

Niin sanotussa stressitestissä arvioitiin pankkien vakavaraisuuden kehittymistä kahdessa talousskenaariossa vuoden 2016 loppuun asti.  

– Heikon talouskehityksen skenaariossa suomalaispankkien ydinvakavaraisuus säilyi korkeammalla tasolla kuin arvioitujen pankkien keskimäärin ja vakavaraisuuden pudotus oli keskimääräistä tasoa, arvioi Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen tiedotteessaan.  

Eurooppalaisten pankkien arviossa on selvitetty pankkien taseet vuoden 2013 lopussa ja tutkittu esimerkiksi niiden riskejä ja velkaantuneisuutta.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme