Mainos
Mainos

Suomalaisten äänitteiden vienti kasvoi lähes 30 prosenttia – taustalla suoratoistopalveluiden suosio

Suomalaisten äänitteiden vienti ulkomaille kasvoi viime vuonna 27 prosenttia, selviää Music Finlandin julkaisemasta musiikkiviennin markkina-arvotutkimuksesta. 

Yhteensä musiikkiviennin arvo nousi kahdeksan prosenttia 46,5 miljoonaan euroon. Vietyjen äänitteiden arvo oli 6,6 miljoonaa euroa. Aiempina vuosina äänitevienti on kasvanut hitaasti, Music Finland kertoo. Hypyn taustalla on musiikin suoratoistopalveluiden suosion kasvu. 

Reippaassa kasvussa olivat myös tekijänoikeustulot ulkomailta. Ne kasvoivat 16 prosenttia 5,8 miljoonaan euroon. 

Suurin musiikkiviennin osa-alue on elävän musiikin vienti. Sen arvo viime vuonna oli 13,6 miljoonaa euroa, mutta kasvua edellisvuodesta kertyi vain kaksi prosenttia. 

– Musiikkialan kokonaismarkkinan näkymät ovat tällä hetkellä lupaavat, ja kasvun mahdollisuuksia on useilla sektoreilla, sanoo Music Finlandin toiminnanjohtaja Tuomo Tähtinen tiedotteessa.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot