Mainos
Mainos

Suomalaisten investointihitautta ihmetellään

Eri puolille Venäjää suunnitellaan parhaillaan lukuisia uusia sellu- ja paperitehtaita. Uusia tuotantolaitoksia on nousemassa muun muassa Krasnojarskiin, Arkangelskiin, Kostromaan, Vologdaan, Nizhny Novgorodiin sekä Komin tasavaltaan.

Suomalaisista metsäyhtiöistä UPM on rakentamassa yhteistehdasta venäläisen Svezan kanssa.

Muuten suomalaisia paperiyrityksiä pidetään Venäjällä kuitenkin varovaisina investoimaan. Venäjän suurimman metsäteollisuusyhtiön Ilim Groupin pääjohtaja epäileekin, että suomalaisyritykset ovat jo putoamassa Venäjän metsäkilpailusta.

- Metsäähän täällä sinänsä riittää, mutta konkreettinen pääsy sen hyödyntämiseen on eri asia. Sopivat alueet kunnollisen infrastruktuurin tuntumassa, suurkaupunkien lähellä ovat rajallisia, kuvailee yhtiön pääjohtaja ja suurin omistaja Zakhar Smushkin.

Ilim Group on Venäjän suurin metsäteollisuusyhtiö. Yhtiön hallussa on Euroopan suurimmat metsävarat, ja se työllistää noin 40 000 ihmistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme