Mainos
Mainos

Suomalaisten kuva taloudesta paras seitsemään vuoteen – yritystenkin luotto kasvanut

Kuluttajien luottamus Suomen talouteen jatkuu vahvana, kertoo Tilastokeskus. Työttömyyden vähenemiseen uskotaan enemmän kuin kymmeneen vuoteen, ja kuva Suomen taloudesta on paras seitsemään vuoteen.

Luottamus talouteen on ollut touko-kesäkuussa vahvempaa kuin koskaan aiemmin mittaushistoriassa eli vuodesta 1995 lähtien.

Kuluttajien odotukset omasta taloudesta ovat puolestaan heikentyneet hieman kevään mittaan.

Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin haastateltiin kesäkuussa yli 1 100 Suomessa asuvaa henkilöä.

Yritykset luottavaisia 

Yritysten luottamus talouteen kasvoi kesäkuussa. Elinkeinoelämän keskusliiton luottamusindikaattorit kohentuivat niin teollisuudessa, rakentamisessa, palveluyrityksissä kuin vähittäiskaupassakin. Teollisuuden luottamusindikaattori koheni kesäkuussa yhdellä pisteellä.

Luottamus on selvästi pitkän aikavälin keskiarvoa vahvempaa. Tuotannon ennakoidaan lisääntyvän kesän aikana.

Niin ikään rakentamisen luottamus parani. Tilauskirjat olivat kesäkuussa tavanomaista runsaammat. Myös palveluyritysten talousluottamus on vahvaa, ja vähittäiskaupan indikaattori vahvistui hieman.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot