Mainos
Mainos

Suomalaisten vapaapäiviä liipasimella Emun myötä

Suomalaiset menettävät useita vapaapäiviä, kun Euroopan valuuttaunioni käynnistyy vuoden -99 alussa. Euroopan tuleva keskuspankki esittää vapaapäivien yhtenäistämistä eurorahan toimivuuden nimissä.

Frankfurtissa toimiva Euroopan rahapoliittinen instituutti haluaa yhtenäistää yhteisvaluutan piiriin tulevien maiden vapaapäivät. Maiden kansallisten vapaapäivien osuminen eri paikkoihin allakassa vaarantaa sen mukaan yhteisen eurovaluutan toimimisen.

Pankit ovat jo omalta osaltaan oivaltaneet eriaikaisten vapaapäivien tuomat mahdolliset vaarat ja valmistelevat keskeisten markkinaosastojensa pitämistä auki aina silloin kun muualla markkinat toimivat.

Mutta nyt EMI tähtää askeleen verran pidemmälle eli liioista vapaapäivistä on päästävä eroon. Noita valuuttajärjestelmän uhkia on Euroopan eri puolilla erilaiset määrät, Englannissa 8 ja vapaapäivien huippuna Suomessa 16.

Niinpä laskelmien mukaan suomalaisilta häviää Emun kolmannen vaiheen alkaessa vuoden 1999 alusta kolme tai mahdollisesti neljä vapaapäivää.

Jäsenmaiden itsenäisyyspäivät saavat mitä ilmeisimmin jäädä paikoilleen osana harvoja kansallisia erivapauksia, mutta muuten meitä odottaa vapaapäivistä tinkiminen.

Euroopan rahapoliittinen instituutti antaa yksilöidyn ehdotuksensa lomapäivistä ensi lokakuussa.
(MTV3/Veli-Jorma Juusela)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme