Mainos
Mainos

Suomalaisuudestaan ylpeä Marimekko lakkauttamassa Sulkavan ja Kiteen laitokset

Marimekko Oy aloittaa yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on lakkauttaa tuotantolaitokset ja myymälät Sulkavalla ja Kiteellä.

Yhtiö arvioi, että neuvottelut voivat johtaa 60 henkilön pysyvään vähennykseen. Yt-neuvottelut eivät koske Helsingin Herttoniemen kangaspainon henkilökuntaa.

– Olemme ylpeitä suomalaisista juuristamme, ja meille on tärkeää, että tuotteemme suunnitellaan ja osittain myös valmistetaan Suomessa. Suunnitelmiemme mukaan keskittyisimme jatkossa oman tuotantomme osalta Helsingin Herttoniemessä sijaitsevan tuotantolaitoksen toimintoihin, kertoo toimitusjohtaja Mika Ihamuotila.

Ihamuotilan mukaan tehtaiden lakkauttamisella tavoitellaan sitä, että Marimekko pysyy kilpailukykyisenä. Ihamuotila kertoo yhtiön pörssitiedotteessa, että yhtiö panostaa vastaisuudessa kangaspainon toiminnan kehittämiseen, mikä työllistäisi parhaiten henkilöstöä myös Suomessa.

Yt-neuvotteluissa selvitetään, voidaanko osa vähennyksistä korvata eläkejärjestelyillä tai konsernin sisäisillä siirroilla.

Marimekossa työskenteli viime vuoden lopulla 535 henkilöä, joista 432 Suomessa. Sulkavalla ja Kiteellä työntekijöitä on yt-neuvottelujen vähennystarpeen mukaiset 60.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme