Mainos
Mainos

Suomalaisyritykset maksavat osinkoja viimevuotista enemmän

Suomalaisyhtiöt maksavat tänä vuonna osinkoja selvästi enemmän kuin vuotta aiemmin vaikka tulokset ovat pudonneet. Osinkojen osuus voitoista on silti vaatimaton.

Pörssisijoittajia on pari kolme vuottahemmoteltu nousevilla osingoilla. Yrityksen omistaminen tuottaa korkoa monesti paremmin kuin pankkitalletus.

Tänä vuonna pörssiosake antaa Pankkiiriliike Opstockin laskelmien mukaan aiempaa pienemmän osinkotuoton, noin kaksi prosenttia. Tuottoa on vetänyt alas pörssikurssien nousu. Yhteenlaskettu osinkosumma on nimittäin edelleen nousussa. Yritykset muistavat omistajiaan 7 miljardilla markalla. Näin siitä huolimatta, että tulokset heikkenivät.

Pörssiyhtiöiden osingonmaksupolitiikka on muuttunut selvästi kansainväliseenpään suuntaan eli suurempi osa tuloksesta jaetaan omistajillle. Lisäksi pörssiyhtiöiden taseet ovat parantuneet merkittävästi.

Omistajat saavatkin tuloksista jo reilun kolmanneksen käteensä. Viime vuonna suhde oli neljännes. Osakesäästäjiä tämä ei kuitenkaan tyydytä. Liitto vetoaa lakiin, jonka mukaan kymmenen prosentin vähemmistö voi vaatia voittovaroista puolet jakoon. Tavoitteena on tehdä kevään yhtiökokouksissa historiaa.

Entä mihin rahansa kannatta osinkojen toivossa laittaa? Parhaiden joukosta löytyy muun muassa pankkitoimialaa, liikennettä, rakennusalaa ja metäsalan yrityksiä.
(MTV3/Pekka Nykänen)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme