Mainos
Mainos

Suomalaisyritykset rynnivät Brasiliaan

Yhä useammat suomalaisyritykset hakevat kasvua Brasilian nopeasti kehittyviltä markkinoilta.

Brasiliassa on parhaillaan vierailulla pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok.) mukanaan ennätyksellisen suuri joukko liike-elämän edustajia. Valtuuskuntaan kuuluu yli sata jäsentä.

Brasiliassa toimii useita kymmeniä suomalaisyrityksiä, jotka työllistävät yhteensä runsaat 20 000 henkeä. Tärkeimmät toimialat ovat metsäteollisuus, kaivostoiminta, energia ja telekommunikaatio.

Vienti Brasiliaan on kasvanut viime vuosina. Pääasiallisia vientituotteita ovat koneet ja laitteet sekä paperi ja kartonki.

Brasilia nousi vuodenvaihteessa maailman kuudenneksi suurimmaksi taloudeksi. Maan talous kasvoi toissa vuonna 7,5 prosentin vauhdilla ja viime vuonnakin 3,5 prosenttia.

Nopea kasvu perustuu runsaisiin luonnonvaroihin ja aktiiviseen kasvupolitiikkaan. Kasvun kääntöpuolena on keskittynyt maanomistus ja paikallisia pienviljelijöitä syrjäyttävä tehotuontanto.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme