Mainos
Mainos

Suomalaisyritykset tekevät suoria sijoituksia ulkomaille

Suomalaisyritykset sijoittavat ulkomaisiin yhtiöihin lähes kaksi kertaa niin paljon kuin ulkomaiset yritykset sijoittavat Suomeen.

Suorilla sijoituksilla yritykset varmistelevat kilpailuasemiaan kansainvälisillä markkinoilla. Suomalaisfirmat myös kotiuttavat ulkomailta enemmän kuin mitä ulkomaiset firmat saavat sijoituksistaan Suomessa.

Suomalaisyhtiöt sijoittivat viime vuonna 33 miljardia markkaa suorina sijoituksina ulkomaisiin yrityksiin. Kymmenessä vuodessa sijoituskanta on lähes nelinkertaistunut. Myös ulkomaisten yritysten sijoitukset Suomeen ovat kasvaneet. Suomi on kuitenkin suorien sijoitusten nettoviejä.

Suomalaisyritysten työntekijöitä ulkomailla

Valtaosa suomalaisten sijoituksista päätyy Euroopan Unionin maihin sekä Yhdysvaltoihin. Suomalaisfirmat työllistävät lähes 200 000 ihmistä Suomen rajojen ulkopuolella. Eniten työntekijöitä on Ruotsissa, Yhdysvalloissa sekä Länsi-Euroopassa. Innokkaimmin ulkomaille sijoittavat metsä- ja metalliteollisuus.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme