Mainos
Mainos

Suomalaisyrityksillä menee edelleen hyvin

Suomalaisyrityksillä menee vielä kohtalaisen hyvin, arvioi Elinkeinoelämän keskusliitto. Uusimman suhdannebarometrin mukaan tuotanto kasvaa loivasti ainakin kesän yli.

EK:n mukaan useimpien toimialojen tuotanto on kasvanut maltillisesti alkuvuoden ajan. Yritysten tilauskanta ja kapasiteetin käyttöaste ovat laskeneet viime vuodesta, mutta ne ovat vielä keskimääräistä korkeammalla tasolla.

Talven ja alkukevään aikana yritysten suhdanteet ovat kuitenkin jäähtyneet vähitellen, selviää Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n suhdannebarometristä.

Vahvistuvia suhdanteita odotti huhtikuussa yhdeksän prosenttia yrityksistä. Käännettä heikompaan enteili 14 prosenttia, ja vakaata suhdannekehitystä kesän ja syksyn aikana odotti 77 prosenttia vastaajista.

Pula ammattitaitoisesta työvoimasta haittaa etenkin palveluyritysten laajentumissuunnitelmia. Rakennusalalla pula on hieman hellittänyt.

Neljä kertaa vuodessa julkaistavaan EK:n suhdannebarometriin vastasi huhtikuussa 1115 yritystä, jotka työllistävät Suomessa noin 300 000 henkilöä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme