Mainos
Mainos

Suomen Arthur Andersen syyniin

Yhdysvalloissa epäilyttävään valoon joutunu tilintarkastusyhtiö Arthur Andersen tarkastaa tilejä myös Suomessa. Lehtitietojen mukaan yhtiön asiakkaana on mm. Suomen Pankki.

Energiajätti Enronin konkurssissa epäilyttävään valoon joutunut tilintarkastusyhtiö Arthur Andersen toimii myös Suomessa.


Yhdysvalloissa rikossyytteen saanut tilintarkastusyhtiö Arthur Andersen tarkastaa tilejä myös Suomessa. Kalevan ja Aamulehden mukaan yhtiö on tarkastanut Suomen Pankin kirjanpitoa ja tilejä kolmen vuoden ajan ja sopimus on voimassa yhä.

Eduskunnan pankkivaltuusto ja Suomen Pankin tilintarkastajat päättivät eilen asettaa Andersenin tehovalvontaan, vaikka sen Euroopan toiminta ei ole antanut aihetta epäilyihin. Yhdysvalloissa Arthur Andersen on joutunut epäilyttävään valoon tuhottuaan konkurssiin menneen energiajätti Enronin tilejä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme